Νέα Χρηματοδοτικά Εργαλεία

984 0

Γράφει ο Απόστολος Κούρτης

Θα ήθελα να ξεκινήσω κάνοντας μια πολύ μικρή αναδρομή στο πρόσφατο παρελθόν του χρηματοπιστωτικού συστήματος της χώρας μας.

Όπως γνωρίζετε, το χρηματοπιστωτικό σύστημα αποτελείται από 3 κυρίως μέρη:

  • ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Χρηματοπιστωτικό προϊόν είναι ένα προϊόν το οποίο υποδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο κανείς διαχειρίζεται και χρησιμοποιεί τα χρήματά του, όπως ένας τραπεζικός λογαριασμός, ένα ομόλογο, ένα δάνειο κλπ.

  • ΤΙΣ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ

Οι χρηματοπιστωτικές αγορές απαρτίζονται από άτομα και επιχειρήσεις που αγοράζουν και πωλούν δύο μόνο ειδών περιουσιακά στοιχεία, νομίσματα και χρεόγραφα (χρηματοπιστωτικά προϊόντα).

  • ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ

Χρηματοπιστωτικό ίδρυμα ονομάζεται κάθε επιχείρηση που συντελεί στη διοχέτευση κεφαλαίων από τους αποταμιευτές στους επενδυτές. Κλασσικό παράδειγμα χρηματοπιστωτικού ιδρύματος είναι οι τράπεζες.

Μειονέκτημα του χρηματοπιστωτικού συστήματος είναι η εξαιρετικά μεγάλη ευπάθεια του. Η εμφάνιση κρίσεων σε αυτό (χρηματοπιστωτικών κρίσεων) είναι φαινόμενο συχνό με σημαντικές συνέπειες τόσο για τους συμμετέχοντες στο σύστημα, όσο και για ολόκληρη την οικονομία και για κάποιον επαναλαμβανόμενο και περίεργο τρόπο τους «νοικοκύρηδες» του συστήματος.

Οι κυβερνήσεις, θεωρητικά, επιδιώκουν την αποτροπή ή/και κατάπαυση αυτών των κρίσεων, και έτσι συχνά πραγματοποιούν κινήσεις και πολιτικές θωράκισης του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Για κακή μας, όχι και τόσο τύχη, διότι αποτελεί συνέπεια εγκληματικών ενεργειών επί σειρά πολλών ετών, τα 3 προαναφερθέντα μέρη του συστήματος παρέλυσαν υποβαθμίζοντας και σχεδόν εξαφανίζοντας το «Επιχειρείν» στην περίοδο της κρίσης που ακόμη βιώνουμε.

Ωστόσο, σε τούτο το άρθρο, στόχος δεν είναι να επαναλάβουμε τις δραματικές καταστάσεις που έχουν ειπωθεί επανειλημμένως κατά τη διάρκεια όλων αυτών των ετών.

Σαν μία ηλιαχτίδα στην μπόρα που πάει να περάσει, θα θέλαμε να ανακοινώσουμε το εξής:

Ένα νέο Τραπεζικό Ίδρυμα εκκινεί τη δραστηριότητα του στη χώρα μας. Η BSS, με παρακαταθήκη την φερεγγυότητα της και την παρουσία της στην αγορά από το 2002, τυγχάνει πάντοτε αποδοχής για το πελατολόγιο της.

Τα Τραπεζικά Ιδρύματα, προσπερνώντας τον μεγάλο σκόπελο των κόκκινων δανείων, έχουν ξεκινήσει και πάλι να διοχετεύουν Δάνεια στην αγορά αυξάνοντας με αυτόν τον τρόπο και τη ρευστότητα τους. Αυτό αποτελεί μία σαφή ένδειξη ότι δανειακά προϊόντα υπάρχουν προς διάθεση και του δικού μας πελατολογίου.

Με την παροχή σειράς νέων χρηματοδοτικών εργαλείων και προϊόντων από το εν λόγω συνεργαζόμενο Ίδρυμα, θα είναι χαρά μας να δώσουμε λύσεις και βοήθεια στους δικούς μας ανθρώπους όπως είστε εσείς, παραμένοντας δίπλα σας και περπατώντας έναν κοινό δρόμο επιτυχίας.

Η ρευστότητα, αποτελώντας ένα θεμελιώδες πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού, ένα πραγματικό όπλο, τόσο για τα φυσικά πρόσωπα όσο και για τις επιχειρήσεις, μπορεί να είναι πλέον εξασφαλισμένη για εσάς, καθώς  σε περίπτωση που επιθυμείτε, μπορούμε με κατάλληλες ενέργειες να την έχουμε διαθέσιμη.

Παρακαλούμε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας και για αυτό το μείζονος σημασίας ζήτημα. Είμαστε οικογένεια.

Related Post

Γνωμοδοτήσεις του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους σχετικές με φορολογικά θέματα.

Posted by - 4 Δεκεμβρίου, 2017 0
Γνωμοδοτήσεις του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους σχετικές με φορολογικά θέματα. Με την Πολ.1190/1.12.2017  της  Aνεξάρτητης  Αρχής   Δημοσίων  Εσόδων (ΑΑΔΕ)   με θέμα ” Κοινοποίηση της αριθ. 254/2017…