Παράταση του εξωδικαστικού μηχανισμού – Η τελευταία ευκαιρία

1086 0

Σύμφωνα με το ΦΕΚ αριθμό φύλλου 212, 24.12.2019, δίνεται παράταση ισχύος της διαδικασίας εξωδικαστικού συμβιβασμού έως την 30.04.2020.

Θυμίζουμε ότι η παρούσα κυβέρνηση είχε δώσει παράταση και στην διαδικασία των 100 δόσεων για μια εβδομάδα, χωρίς άλλη ευκαιρία.

Λαμβάνοντας υπόψη μας τα ανωτέρω, θα πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας το ενδεχόμενο να μην δοθεί περαιτέρω παράταση.

Άρα οι δανειολήπτες που ανέμεναν κάποια καλύτερη ρύθμιση ή που επιδίωκαν παράταση για να εισαχθούν και οι οφειλές του 2019, φαίνεται ότι δεν θα πρέπει να αναμένουν περισσότερο. Επίσης όσοι δανειολήπτες έως σήμερα δεν προχωρούν σε μια διαδικασία διευθέτησης επωφελούμενοι του χρόνου, θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη τους τα κάτωθι:

 

  • Το πιθανότερο είναι να μην δοθεί περαιτέρω παράταση.
  • Δεν πρόκειται να εισαχθούν οι οφειλές του 2019 σε αυτή τη διαδικασία.
  • Όλο το πλαίσιο ισχυροποιείται προς οριστική διευθέτηση, μέσω μεταβίβασης χαρτοφυλακίων σε επενδυτικά ταμεία όλο και περισσότερο.
  • Οι τράπεζες πλέον κινούνται σε άμεσες νομικές ενέργειες.

 

Στα πλαίσια αυτά οι δανειολήπτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα διαχείρισης χρεών, είτε σε δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία, είτε σε πιστωτικά ιδρύματα, είτε σε τρίτους, θα πρέπει πολύ οργανωμένα και με την υποστήριξη ειδικών να αναζητήσουν εκείνη την διαδικασία, κατά την γνώμη μας αρχικά συμβιβαστικά με τους πιστωτές, προκειμένου να πετύχουν την βέλτιστη λύση.

Η επιχείρηση μας με μεγάλη δραστηριότητα και στον τομέα των κόκκινων δανείων, παραμένει στη διάθεση σας πρωτοπορώντας σε ενημέρωση και επιτυχίες επι αυτών των θεμάτων

Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας, στα κεντρικά μας γραφεία, 2104838601-2, στο υποκατάστημα μας στη Θεσσαλονίκη, 2310512601 ή στο υποκατάστημα μας στην Ξάνθη, 2541026717.

Βασικές μας αρχές η ηθική, η υπευθυνότητα και η προσήλωση στον πελάτη μας.

Related Post

Δελτίο Τύπου – Αριστεία 2017

Posted by - 5 Δεκεμβρίου, 2017 0
Ο Άρης Δρόσης, επικεφαλής του τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης του Τεχνολογικού Κέντρου της ΝΟΚΙΑ στην Αθήνα, αναδείχθηκε Έλληνας Quality Leader…