Εκδήλωση – Ημερίδα για τα ”Κόκκινα Δάνεια” από το Επιμελητήριο Ιωαννίνων την Παρασκευή στο Du Lac

495 0

Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων αναγνωρίζοντας την κρισιμότητα της κατάστασης αυτής, διοργανώνει μια πολύ σημαντική εκδήλωση-ημερίδα με ομιλητή τον διακεκριμένο σύμβουλο επιχειρήσεων, Δρ. Ευστάθιο Λιακόπουλο,όπου θα συζητηθούν και θα παρουσιαστούν οι λόγοι, που οδηγηθήκαμε σε αυτό το φαινόμενο, ποιες θεραπευτικές μέθοδοι υπάρχουν, τι είναι τα «Κόκκινα Δάνεια», πως προσεγγίζουμε τη κάθε περίπτωση ξεχωριστά, πως καταλήγουμε σε λύση του ζητήματος και ανοιχτή συζήτηση με παραδείγματα για τους συμμετέχοντες.

 

Η ανοιχτή αυτή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 6 Μαΐου και ώρα 20:30, στο Ξενοδοχείο DuLac στα Ιωάννινα.

 

omilia

Η κρίση, με τη δυσχέρεια που διαμόρφωσε στο τομέα της ρευστότητας, μεγιστοποίησε τη σημασία της, αναδεικνύοντας την ρευστότητα ως το σημαντικότερο πλεονέκτημα βιωσιμότητας. Η διάρκεια των οικονομικών δυσχερειών, διαμόρφωσε χρηματοδοτήσεις ύψους πολλών δις Ευρώ οι οποίες χαρακτηρίζονται επισήμως πλέον, ως αυτό που όλοι γνωρίζουμε σήμερα ως «Κόκκινα Δάνεια». Το μέγεθος αυτό και η σημασία του για την ελληνική οικονομία, αλλά και τα πιστωτικά ιδρύματα, έχει διαμορφώσει μια νέα αναγκαιότητα και κινητοποίηση στη διαδικασία της ρύθμισης – τακτοποίησης αυτών των οφειλών. Ήδη υπάρχει επίσημος κώδικας δεοντολογίας από την Τράπεζα της Ελλάδος, αλλά και σχετική κινητοποίηση από το Υπουργείο Ανάπτυξης και τα πιστωτικά ιδρύματα καθώς και αβεβαιότητα στο πλαίσιο διαπραγμάτευσης αυτών των δανείων και το μέλλον τους με το κουαρτέτο των Θεσμών. Σήμερα δεσμεύονται άνω των 2 εκατομμυρίων επιχειρηματικών, στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων με συνολικές οφειλές 107 δις Ευρώ!

du-lac-02

O Δρ. Ευστάθιος Λιακόπουλος είναι ιδρυτής της ατομικής επιχείρησης Business Support Services : Σύμβουλος επιχειρήσεων σε θέματα εταιρικής διακυβέρνησης και οικονομικής διεύθυνσης σε ένα χαρτοφυλάκιο, άνω των εκατό επιχειρήσεων- πελατών.

 

Επιπρόσθετα είναι:

> Αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Συμβούλων Επιχειρήσεων (ΣΥ.Σ.ΕΠ)

> Σύμβουλος του Υπουργείου Οικονομικών

> Αντιπρόσωπος του ΣΥ.Σ.ΕΠ στο Διεθνές Δίκτυο Συμβούλων Επιχειρήσεων

> Πιστοποιημένος σύμβουλος Πιστωτικών Ιδρυμάτων

 

> Doctor of Business Administration, The European Carolus Magnus University Brussels

> Μεταπτυχιακός τίτλος – Πιστοποιητικό εξειδίκευσης από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στον τομέα της «Συμβουλευτικής Επιχειρήσεων»

> Μεταπτυχιακός τίτλος – Πιστοποιητικό εξειδίκευσης από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στον τομέα της «Τραπεζικής Διοίκησης»

> Πτυχιούχος από Παντείον Πανεπιστημίον Αθηνών στην Κοινωνιολογία

 

πηγή: www.epilogesmagazines.gr

Related Post

ΕΓΓΥΗΜΕΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΗ

Posted by - 20 Ιανουαρίου, 2019 0
ΕΓΓΥΗΜΕΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΗ Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα των χρηματοδοτήσεων σε ευαίσθητες κατηγορίες πελατών όπως πληγέντες από σεισμούς, φωτιά,…