Ρύθμιση οφειλών με ή χωρίς εξωδικαστικό

986 0

Ρύθμιση οφειλών με η χωρίς εξωδικαστικό

Γενική είναι η πληροφόρηση για επικείμενη ρύθμιση άνευ εξωδικαστικού. Αυτό διαμορφώνει μια στρέβλωση στην αγορά για όσους μπορούν ούτως ή άλλως να ρυθμίσουν μέσω εξωδικαστικού.

 

Το ακούνε αυτό οι επιχειρηματίες ή ελεύθεροι επαγγελματίες που εντάσσονται και λένε ας αναμένουμε να το κάνουμε έτσι πιο εύκολα, χωρίς δήλωση περιουσίας, χωρίς τόσα δικαιολογητικά κλπ…

 

Εσφαλμένα παραπληροφορείται ο πελάτης, αφού η νέα ρύθμιση θα αφορά όλους τους οφειλέτες οι οποίοι σήμερα έχουν αποκλειστεί από τη δυνατότητα ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων χρεών τους προς τον ΕΦΚΑ, δηλαδή δεν μπορούν να ενταχθούν στη διαδικασία του εξωδικαστικού μηχανισμού.

 

Άρα δεν είναι ένας τρόπος για όσους μπορούν να ρυθμίσουν μέσω εξωδικαστικού να το αποφύγουν, αλλά μια λύση για όσους δεν εντάσσονται σε αυτό το πλαίσιο.

 

Επομένως προσεκτικά:

 

Ακόμα και να βγει ρύθμιση δεν απαξιώνεται η διαδικασία του εξωδικαστικού, αλλά θα είναι μια ρύθμιση για όσους ΔΕΝ μπορούν επειδή δεν έχουν τα απαραίτητα χαρακτηριστικά να υπαχθούν σε εκείνο τον νόμο.

 

ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΣΗΜΕΙΑ της διαδικασίας για όσους δεν εντάσσονται στον εξωδικαστικό συμβιβασμό:

 

  1. ΘΑ ΑΦΟΡΑ: Χρέη προς τα πρώην ταμεία μέχρι 31/12/2016 και χρέη ΕΦΚΑ μέχρι 31/12/2017.

 

  1. ΚΟΥΡΕΜΑ: Λέγεται ότι θα φτάνει μέχρι 55% της οφειλής και 85% των προσαυξήσεων.. Η μείωση της οφειλής θα γίνεται με υπολογισμό εκ νέου του ύψους του αρχικού χρέους του οφειλέτη όχι με βάσει τις ασφαλιστικές εισφορές που ίσχυαν, αλλά με βάσει την ελάχιστη μηνιαία εισφορά των € 158 που έχει ο ΕΦΚΑ για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τα € 58 για τους αγρότες.

 

Το νέο ποσό του χρέους με διαγραφή και του 85% των προσαυξήσεων θα ρυθμίζεται έως 120 δόσεις.

 

Εκτιμούμε ότι και με αυτή την διαδικασία θα απαιτούνται πλήρη στοιχεία και πλατφόρμα και δε θα είναι μια αυτοματοποιημένη διαδικασία, αφού κατεύθυνση είναι οι ρυθμίσεις να γίνονται ανάλογα με τα δεδομένα και την περιουσιακή κατάσταση εκάστου οφειλέτη για να μην ευνοούνται οι στρατηγικοί κακοπληρωτές.

 

Επομένως όσοι μπορούν να υπαχθούν σε εξωδικαστικό ας μην αναμένουν κάτι άλλο. Αντιθέτως τώρα με τη βελτίωση της διαδικασίας και την τάση για βελτίωση αποτελεσμάτων μάλλον εξυπηρετεί να σπεύσουν.

 

Όσοι δεν υπάγονται στις πρόνοιες του εξωδικαστικού μπορούν να ελπίζουν σε κάτι ανάλογο και να κάνουν σχετική προεργασία.

 

Μην αδρανείτε. Ας κινηθούμε στο πλαίσιο της εξυγίανσης.

 

Η BSS παραμένει πάντα κοντά σας. Και παρέχει όλα τα εργαλεία ρυθμίσεων.

 

Με εκτίμηση

 

 

Για την «Business Solid Success»

Ευστάθιος Λιακόπουλος

CEO

 

Τηλ. Κέντρο: 210-4838601

www.bssplus.gr

Related Post

Ας είμαστε προσεκτικοί

Posted by - 23 Αυγούστου, 2019 0
Η ελληνική οικονομία είναι σίγουρα η ασθενέστερη της ΕΕ. Κατά συνέπεια η πιο επιρρεπής σε αρνητικές επιδράσεις. Επομένως ανεξάρτητα από…

Πρόσφατες οικονομικές εξελίξεις

Posted by - 4 Ιανουαρίου, 2014 0
Η βελτίωση των δημόσιων οικονομικών δεν συνάδει απαραίτητα με βελτίωση της καθημερινότητας των επιχειρήσεων και των ιδιωτών, σίγουρα σε βραχυπρόθεσμο…

Η BSS αρωγός των επιχειρήσεων και ιδιωτών στη διαδικασία εξωδικαστικής διευθέτησης οφειλών.

Posted by - 23 Φεβρουαρίου, 2017 0
Το περίφημο και πολύ-αναμενόμενο νομοσχέδιο με τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών είναι σε διαβούλευση εν αναμονή των τελικών…