Η ενάρετη εναλλαγή στην πολιτική – Εξελίξεις για τον επιχειρηματικό κόσμο – Προσαρμογές

1123 0

Ο κύκλος της ύφεσης και μιζέριας κράτησε πολύ στη χώρα μας. Από το 2008 έως ακόμα και σήμερα. Αναμενόμενο καθώς η Ελληνική οικονομία είχε μάλλον πρόσθετες παθογένειες. Φαύλος κομμουνισμός με στοιχεία διαφθοράς Λατινικής Αμερικής.

Η εναλλαγή στην εξουσία κατά την προηγούμενη τετραετία ακολούθησε τον κύκλο της «χρηστής στασιμότητας». Ήταν μια περίοδος διαμόρφωσης εκείνων των μέτρων που σε άλλες εποχές οι κυβερνήσεις θα φαίνονταν αδύνατο να ικανοποιήσουν.

Πέρασαν τα απαραίτητα αλλά εξαιρετικά αντί -δημοφιλή μέτρα που έπληξαν δυστυχώς την μεγάλη μάζα. Αυτό έγινε με τον πλέον ανώδυνο τρόπο. Η κυβέρνηση Τσίπρα πέτυχε τελικώς το στόχο της οικονομικής προσαρμογής χωρίς κοινωνικές αντιδράσεις, όταν η κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου κινούνταν προς το τέλος της θητείας της ασθμαίνοντας.

Η πολιτική ισορροπία οδήγησε όμως σε μια περίοδο εξοντωτικής φορολόγησης και εξόντωσης της μεσαίας κοινωνικής τάξης και ήταν φανερό ότι η κυβέρνηση του κου Τσίπρα δεν ήταν σε θέση να παίξει τον νέο ρόλο πλέον της ανάπτυξης.

Με την ολοκλήρωση του προηγούμενου πολιτικού κύκλου περάσαμε στον επόμενο με μια κυβέρνηση σύμφωνα με τον κόσμο περισσότερο κατάλληλη για την υποστήριξη ενός αναπτυξιακού μοντέλου.

Όλα εξελίσσονται ωσάν να είναι σχεδιασμένα και σήμερα η Ελλάδα έχει μια μεγάλη ευκαιρία.

Να τα καταφέρει σε αυτόν τον νέο πολιτικό και επιχειρηματικό κύκλο, της ανάπτυξης. Το ρίσκο μεγάλο, αφού μια αποτυχία θα μας οδηγήσει σε έναν νέο επώδυνο κύκλο προσαρμογής.

Η νέα κυβέρνηση προσπαθεί με ορμή να επιτύχει το αυτονόητο αλλά όχι και τόσο συνηθισμένο, την εφαρμογή με ταχύτητα και αποφασιστικότητα του προγράμματος της.

Απέναντι σε αυτή τη διαδικασία οι επιχειρήσεις πρέπει να δείξουν την απαιτούμενη ταχύτητα προσαρμογής.

Αν η νέα διαδικασία επιτύχει μπαίνουμε σε μια διαδικασία σταδιακής ανάπτυξης. Οι υγιείς επιχειρήσεις όσες έχουν μείνει, πρέπει γρήγορα να τοποθετηθούν σε έναν επενδυτικό κύκλο, ώστε οι ξένοι επενδυτές αλλά και οι ανταγωνιστές τους να μη προλάβουν να τοποθετηθούν ανταγωνιστικά.

Επένδυση ανταγωνιστικότητας και ανάπτυξης στον τομέα τους και σε τομείς με σχετική διασπορά αντικειμένου.

Οι βιώσιμες επιχειρήσεις με προβλήματα, θα πρέπει άμεσα να κάνουν αναδιάρθρωση λειτουργίας και δανεισμού ώστε να μπορέσουν να τοποθετηθούν στην νέα εποχή αφού η στασιμότητα μάλλον δε τις εξυπηρετεί.

Η επιχείρηση μας παρέχει απαντήσεις και στους δύο τομείς:

ΑΝΑΠΤΥΞΗ έχοντας έναν πλήρη τομέα αναπτυξιακών λύσεων.

ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ όντας μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις στον τομέα με τις σημαντικότερες επιτυχίες στον τομέα.

Παρακολουθούμε τα δεδομένα, είμαστε πάντοτε στην αιχμή των εξελίξεων.

Related Post

Oι οικονομικές εξελίξεις & πρακτικές συμβουλές για τον επιχειρηματικό κόσμο σε σχέση με αυτές

Posted by - 21 Μαΐου, 2014 0
Mε δεδομένο ότι ανεξαρτήτως των πολιτικών ή άλλων εξελίξεων, οι επιχειρήσεις σας θα πρέπει να προχωρήσουν, σας αποστέλλουμε το τελευταίο…