Ποιος ο ρόλος ενός συμβούλου όπως η BSS;

1843 0

Μια ακόμη καταιγίδα μας βρήκε και παρά το γεγονός ότι είμαστε αρκετά σκληραγωγημένοι βρεθήκαν ορισμένοι και πάλι σε θολά νερά σχεδόν απελπισμένοι. Ο ρόλος ενός σωστού συμβούλου είναι αν δεν έχει προβλέψει, τουλάχιστον να παράσχει μια ψυχραιμία και ισορροπία στη διαχείριση.

Ο ρόλος ενός καλού συμβούλου είναι να έχει εμπνεύσει ένα πλαίσιο στο οποίο η όποια κρίση να μας έχει βρει σε καλύτερο επίπεδο από την αγορά. Άυλη αλλά σπουδαία δουλειά.

Μόλις έρχεται ένα μεγάλο γεγονός, βομβαρδιζόμαστε από πολλαπλές πληροφορίες από διάφορες πηγές, άλλες αξιόπιστες και άλλες από πηγές αμφιβόλου ποιότητας. Πολλοί οι ειδήμονες, πολλαπλές οι προτάσεις. Σίγουρα μπορούμε και εμείς να μελετήσουμε αλλά έχουμε και την καθημερινότητα. Ο ρόλος ενός σωστού συμβούλου, είναι να μας διακρίνει την πληροφορία, να την συγκεντρώσει και αξιολογήσει και να επιχειρήσει να την προσαρμόσει στα μέτρα της κάθε επιχείρησης. Θέλουμε χρόνο και καθαρό μυαλό από τον σύμβουλο μας.

Όταν έρχονται τα δύσκολα, χάνονται οι ηγέτες. Εκείνοι που θα έχουν το σθένος να εργαστούν ακατάπαυστα, να μελετήσουν γρήγορα πολλά δεδομένα, να αξιολογήσουν την βραχυπρόθεσμη και μεσοπρόθεσμη επίπτωση των συμβάντων και μετά να «μεταφέρουν» αυτό το περιβάλλον στον μικρόκοσμο της κάθε επιχείρησης. Ο ρόλος ενός σωστού συμβούλου είναι να είναι ηγέτης, να κάνει την δουλειά, να έχει καθαρό μυαλό και θετική ενέργεια, να μας πάρει από το χέρι και να μας δώσει ένα ελαφρύ φιλικό χτύπημα στην πλάτη. Πάμε!

Μα δεν μας ενδιαφέρουν όταν καιγόμαστε οι μελέτες, οι «περικοκλάδες», τα βαριά ονόματα και ο τίτλοι. Τι θα κάνω σήμερα, αύριο μεθαύριο πρακτικά όχι θεωρητικά. Ο ρόλος ενός καλού συμβούλου είναι να αποφύγει την θεώρηση και να συν διαμορφώσει την πράξη συμμετέχοντας αν του ζητηθεί και στην δράση.

Ο καλός σύμβουλος δεν κοιμάται σε τέτοιες στιγμές, μελετά και διαμορφώνει σενάρια για τους πελάτες του.

Αλήθεια ποιος δεν χρειάζεται έναν τέτοιο σύμβουλο. Μια τέτοια ομάδα ανθρώπων; Και να ξέρετε υπάρχει και είναι με ανθρώπινο πρόσωπο, ανεπτυγμένη ηθική και αδάμαστο πάθος. Λατρεύει δε τα δύσκολα και ακόμα περισσότερο τα πολύ δύσκολα.

Ευχόμαστε να έχουμε την ευλογία να μας δώσετε την ευκαιρία να τον γνωρίσετε. Τώρα στα πολύ δύσκολα, χτίζονται οι καλύτερες σχέσεις.

Related Post

Η εμμονή στο ίδιο σφάλμα

Posted by - 20 Απριλίου, 2015 0
Ταξιδεύοντας στην Αμερική προσπάθησα να κάνω μια ανασκόπηση και να βρω μια ερμηνεία για τα στοιχεία εκείνα που κάνουν τον…