Θετικές εξελίξεις διαδραματίζονται για τις εταιρείες που έχουν αυξημένα χρέη προς το Δημόσιο.

429 0

της Ειρήνη Καραγιάννη

Θετικές εξελίξεις διαδραματίζονται για τις εταιρείες που έχουν αυξημένα χρέη προς το Δημόσιο. Συγκεκριμένα, όσον αφορά τις οφειλές  στον Φ.Π.Α., στα Ασφαλιστικά Ταμεία καθώς και τον Φόρο Μισθωτών Υπηρεσιών (Φ.Μ.Υ.) προς το Δημόσιο, θα μπορεί να επέλθει σημαντική διαγραφή του χρέους. Το υπουργείο Οικονομικών διαπίστωσε ότι χωρίς την διαγραφή οφειλών από παρακρατούμενους φόρους, θα ήταν πολύ δύσκολο να λειτουργήσει του θεσμικό πλαίσιο του εξωδικαστικού συμβιβασμού.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι οι δόσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο θα μπορούν να αγγίξουν τις 120. Γεγονός που ευνοεί σημαντικά τις επιχειρήσεις που εντάσσονται στις νέες ρυθμίσεις.

Επιπροσθέτως, η μείωση των προστίμων, σε ορισμένες περιπτώσεις, αγγίζει το 95%, ενώ η μείωση στις προσαυξήσεις, συμπεριλαμβανομένου και του Φ.Π.Α., αγγίζει τα ποσοστά του 85%.

Οι επίπονες οικονομικές συγκυρίες που διέπουν την χώρα και οι επιπτώσεις που επιφέρουν στον επιχειρηματικό τομέα αποτέλεσαν την ανάγκη για τις νέες ρυθμίσεις που αφορούν τον εξωδικαστικό μηχανισμό.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι το όριο, για ρύθμιση οφειλών προς το Δημόσιο, παρουσίασε τεράστια πτώση. Έτσι από τις 50.000€, που ήταν με πρόταση των τραπεζών, μειώθηκε στις 20.000€.

Επομένως στις νέες ρυθμίσεις μπορούν να ενταχθούν όλο και περισσότερες επιχειρήσεις με οφειλές υπέρ του Δημοσίου. Το γεγονός αυτό θα αποτελέσει μια «ανάσα» για τους φορολογουμένους και τους επιχειρηματίες, όπου οι φορολογικές επιβαρύνσεις τους έχουν καταβάλλει σε σημαντικό βαθμό.

Η BSS αποτελεί τον κύριο αρωγό στην διεκπεραίωση αυτών των ζητημάτων. Με καταξιωμένους και έμπειρους συμβούλους συμβάλλει στην επίλυση προβλημάτων χρηματοοικονομικής φύσεως, των επιχειρηματικών μονάδων καθώς και των πολιτών, σχετικά με ρυθμίσεις του εξωδικαστικού μηχανισμού, οφειλές σε τράπεζες για «κόκκινα δάνεια, φορολογία κ.τ.λ. σημειώνοντας τεράστιες επιτυχίες.

Related Post