Το «Private Business Consulting είναι μια αναγνωρισμένη αναγκαιότητα

476 0

Το «Private Business Consulting είναι μια αναγνωρισμένη αναγκαιότητα

Το «Private Business Consulting είναι μια αναγνωρισμένη αναγκαιότητα

Ένα από τα λίγα δώρα για τον επιχειρηματικό κόσμο, της τραγικής περιόδου των τελευταίων οκτώ ετών είναι η συνειδητοποίηση.

Μεγάλο μέρος του επιχειρηματικού κόσμου, δυστυχώς ακόμα όχι επαρκές, αναγνώρισε παθογένειες. Η κρίση πέρα από τα εξωγενή της χαρακτηριστικά ανέδειξε μεγάλες παθογένειες στην καρδιά του «Επιχειρείν».

Το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής επιχειρηματικότητας δρούσε μόνο στην ελληνική αγορά μάλλον επειδή εξαιτίας της ρηχότητας της είχε τη δυνατότητα να αποδίδει αδικαιολόγητα μεγάλα μεικτά κέρδη. Στις αγορές του εξωτερικού πάντοτε τα περιθώρια κέρδους ήταν πιο πιεστικά λόγω ανταγωνισμού ενώ τα παραγόμενα ελληνικά προϊόντα σε πολλές περιπτώσεις δεν ήταν ανταγωνιστικά. Παρατηρείτο λοιπόν η στρέβλωση να απευθύνεται ο επιχειρηματικός κόσμος σε μια αγορά € 10 εκ αντί για την παγκόσμια αγορά των δις €.

Αποτέλεσμα η επανάπαυση. Όσο υπήρχε η στρέβλωση της παράλογης εσωτερικής κατανάλωσης μέρος του ελληνικού επιχειρηματικού κόσμου δεν έκανε μεταβολές, δεν επένδυε στην ανταγωνιστικότητα και την παραγωγικότητα. Όταν η εσωτερική κατανάλωση μειώθηκε δραστικά με την κρίση η επιχειρηματικότητα επλήγη καίρια.

Παράλληλα οι επιχειρήσεις μας, αντιμετώπισαν την κρίση μάλλον ανοργάνωτες στο επίπεδο της χρηματοοικονομικής διοίκησης. Η έννοια του οικονομικού διευθυντή ή ακόμα περισσότερο του οικονομικού συμβούλου θεωρούνταν μια άσκοπη πολυτέλεια. Ο επιχειρηματίας ήταν γνώστης επί παντός επιστητού και στις δύσκολες στιγμές υπήρχε ο φίλος του τραπεζικός να δώσει λύση με μια ακόμα χρηματοδότηση.

Το «Private Business Consulting είναι μια αναγνωρισμένη αναγκαιότητα

Οι πιστοδοτήσεις παρέχονταν αφειδώς και η αποπληρωμή δεν ήταν κάτι που μας απασχολούσε.

Αποτέλεσμα ελλιπέστατες οικονομικές διευθύνσεις, λογιστήριο ως αναγκαίο κακό και τελικά η μοναξιά του επιχειρηματία.

Το κενό αποκαλύφθηκε με την κρίση όταν συνειδητοποίησε ο επιχειρηματικός κόσμος ότι κάποιες επιχειρήσεις περισσότερο οργανωμένες κινήθηκαν στρατηγικά ορθότερα, πιο άμεσα και με πιο εύστοχες κινήσεις προσαρμογής. Εν μέσω κρίσης το στοιχείο αυτό έκανε την διαφορά.

Τελικώς είναι κοινός τόπος πλέον ότι η οικονομική διεύθυνση ιδίως με την μορφή του εξωτερικού συνεργάτη που έχει μεγαλύτερη επαφή με την αγορά και μεγάλη εμπειρία παρέχοντας τις υπηρεσίες του με μικρότερο συνολικό κόστος έχει τεράστιο όφελος και είναι αναγκαιότητα.

Εξάλλου οι εποχές απαιτούν εγρήγορση και ομαδικότητα, το περίφημο brainstorming.

H BSS έγκαιρα από το 2002 δια του CEO της δημιούργησε τον τομέα «Private Business Consulting», επιχειρώντας να καλύψει το συγκεκριμένο κρίσιμο για τις επιχειρήσεις τομέα.

Είχαμε μάλιστα την τιμή τον Νοέμβριο του 2017 να βραβευτούμε για την αριστεία στην επιχειρηματική μας δράση από τον παγκόσμιο οργανισμό EFQM και την Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Και συνεχίζουμε!!

Related Post

Τελικά τα καταφέραμε !!!

Posted by - 22 Μαΐου, 2017 0
Τελικά τα καταφέραμε !!! Το Σαββατοκύριακο 13-14 Μαΐου 2017 έγινε στην περιοχή της Ιτέας , με διοργανωτή το έμπειρο Αγωνιστικό…