Κόκκινα Δάνεια – Η μεγάλη ευκαιρία των δανειοληπτών είναι τώρα!

1112 0

Κόκκινα Δάνεια – Η μεγάλη ευκαιρία των δανειοληπτών είναι τώρα!

Τα κόκκινα δάνεια είναι αυτή τη στιγμή το 47% των δανείων. Ως αποτέλεσμα καμία τράπεζα δεν μπορεί να λειτουργήσει με αυτό το φαινόμενο και καμία τράπεζα δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει την ελληνική οικονομία, αν δεν εξυγιανθούν πρώτα από τα κόκκινα δάνεια, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της BSS, κ. Ευστάθιος Λιακόπουλος, στον δημοσιογράφο Στέφανο Ντόβα και την εκπομπή «Περισκόπιο», του ITV

Ωστόσο, όπως εξήγησε ο κ. Λιακόπουλος, το ίδιο το μέγεθος του προβλήματος είναι και η μεγάλη ευκαιρία για τους δανειολήπτες, ξεκαθαρίζοντας, ότι σήμερα οι τράπεζες επιδιώκουν να βρεθεί μία λύση η οποία θα οδηγήσει στη μείωση των κόκκινων δανείων. Αυτή η ευκαιρία, όπως τόνισε ο κ. Λιακόπουλος, δεν θα υπάρχει εσαεί!

Μέχρι το 2021 ο στόχος είναι τα δάνεια να πέσουν στο 19%,  αυτό σημαίνει ότι όταν επιτευχθεί αυτός ο στόχος οι δανειστές θα γίνονται σταδιακά όλο και πιο ανελαστικοί.

«Πρέπει να κινηθούμε τώρα, γιατί τώρα είναι η ευκαιρία! Από τον απλό πολίτη που έχει ένα στεγαστικό δάνειο, μέχρι τη μεγαλύτερη επιχείρηση. Όλοι πρέπει να καταλάβουν ότι πολύ οργανωμένα μπορούν να αντιμετωπίσουν αυτό το φαινόμενο», υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος της BSS.

Το πρώτο που πρέπει να κάνει ένας ιδιώτης ή μία επιχείρηση είναι να εντοπίσει έναν εξειδικευμένο οικονομικό αναλυτή, μία εξειδικευμένη και διαπιστευμένη εταιρία, για να μεγιστοποιήσει τη πιθανότητα να έχει ένα καλό αποτέλεσμα.

Όπως εξήγησε ο κ. Λιακόπουλος, ένας δανειολήπτης μαζί με τον σύμβουλό του πρέπει να βρουν το κατάλληλο εργαλείο. «Υπάρχει το απλό αίτημα (οι τράπεζες πλέον έχουν οργανωμένες υπηρεσίες  που έχουν την εμπειρία και μπορούν να διαχειριστούν αυτά τα αιτήματα), υπάρχει ο κώδικας δεοντολογίας από την Τράπεζα της Ελλάδος, υπάρχει η δυνατότητα του εξωδικαστικού συμβιβασμού, υπάρχει η δυνατότητα την προ πτωχευτικής διαδικασίας, υπάρχει η πτωχευτική διαδικασία και υπάρχει η προστασία της πρώτης κατοικίας. Υπάρχουν πάρα πολλά εργαλεία. Το κάθε εργαλείο συνάδει με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά δανείων και δανειολήπτη. Δεν είναι όλα τα εργαλεία κατάλληλα για όλους. Άρα το πρώτο βασικό είναι η επιλογή του κατάλληλου εργαλείου».

Παρακολουθήστε στο βίντεο που ακολουθεί τα πολύ ενδιαφέροντα παραδείγματα και τις συμβουλές του κ. Λιακόπουλου  για τα κόκκινα δάνεια, τον εξωδικαστικό συμβιβασμό και τις οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία και το δημόσιο.

 

 

Related Post