Πολλαπλές λύσεις για τους οφειλέτες!

1214 0

Πολλαπλές λύσεις για τους οφειλέτες!

Οι Επιχειρήσεις μάλλον εξυπηρετούνται καλύτερα από την διαδικασία του Εξωδικαστικού Συμβιβασμού εκτός συγκεκριμένων περιπτώσεων ενώ η νέα ρύθμιση εξυπηρετεί περισσότερο φυσικά πρόσωπα και επομένως και ελεύθερους επαγγελματίες.

«Οι επιχειρηματίες πρέπει να κινητοποιηθούν ΤΩΡΑ, γιατί ΤΩΡΑ υπάρχουν λύσεις!», τόνισε σήμερα ο Ευστάθιος Λιακόπουλος στην εκπομπή Ώρα Ελλάδος 7 στους δημοσιογράφους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Γιάννη Σαραντάκο και για άλλη μία φορά υπογράμμισε ότι μέσω του Εξωδικαστικού Συμβιβασμού, οι επιχειρήσεις μπορούν να υπαχθούν με το σύνολο των χρεών τους και να ρυθμίσουν το σύνολο των χρεών τους απέναντι στην εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία με διαγραφή ακόμα και της κύριας οφειλής.

Όσον αφορά τη ρύθμιση των 120 δόσεων ο Ευστάθιος Λιακόπουλος είπε ότι βοηθάει τα φυσικά πρόσωπα και τους ελεύθερους επαγγελματίες γιατί μπορούν πιο εύκολα από τον εξωδικαστικό συμβιβασμό να κάνουν μία προσπάθεια να υπαχθούν στις 120 δόσεις, αλλά όσον αφορά τις επιχειρήσεις, δίνει δυνατότητα από 18 έως 30 δόσεις,  «άρα οι επιχειρήσεις και ανάλογα με την περίπτωση, θα πρέπει μάλλον να επιλέξουν την διαδικασία του Εξωδικαστικού Συμβιβασμού».

Το ίδιο ισχύει και για τις επιχειρήσεις που έχουν εγγυημένα δάνεια από το Ελληνικό Δημόσιο, δεν χρειάζεται να περιμένουν, καθώς και αυτές μπορούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους μέσω του Εξωδικαστικού Συμβιβασμού.

Ο Ευστάθιος Λιακόπουλος ξεκαθάρισε ότι οι επιχειρηματίες δεν πρέπει να καθοδηγούνται από φημολογίες περιμένοντας μία νέα διαδικασία πιο εύκολη και πιο βατή καθώς το αποτέλεσμα αυτή τη  στιγμή είναι από τις 60.000 υποθέσεις εξωδικαστικού συμβιβασμού  να έχουν ολοκληρωθεί μόνο οι δύο χιλιάδες και να μην προχωράει η διευθέτηση των οφειλών.

Σχετικά με τον Εξωδικαστικό Συμβιβασμό ο διευθύνων σύμβουλος της BSS παρατήρησε ότι για να πάει καλύτερα αυτή η διαδικασία, πρέπει να υπάρξει μία συνεργασία όλων των φορέων , πιστωτικών ιδρυμάτων, του δημοσίου, της ΑΑΔΕ, ώστε και αυτή η διαδικασία του Εξωδικαστικού Συμβιβασμού να κινείται πιο ομαλά και με μεγαλύτερη ευελιξία.

Παρακολουθήστε όλα όσα δήλωσε για τα παραπάνω θέματα στην εκπομπή Ώρα Ελλάδος 7 στο κανάλι Open Βeyond.

 

 

 

 

 

Related Post

Fast track επανεκκίνηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και διαφύλαξη των θέσεων εργασίας από 1/5/2020

Posted by - 11 Απριλίου, 2020 0
Fast track επανεκκίνηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και διαφύλαξη των θέσεων εργασίας από 1/5/2020 Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο της…