Ενημέρωση για τα «κόκκινα δάνεια» στο επιμελητήριο Μεσσηνίας.

437 0

IMG_2412

Μια σημαντική εκδήλωση – ημερίδα διοργάνωσε χθες το Επιμελητήριο Μεσσηνίας για τα μέλη του, με θέμα «τα κόκκινα δάνεια και τον τρόπο διαχείρισής τους».
Για το λόγο αυτό στην Καλαμάτα βρέθηκε ο διακεκριμένος σύμβουλος επιχειρήσεων και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης “Business Support Services”, δρ. Ευστάθιος Λιακόπουλος.
Η εκδήλωση είχε χωριστεί στις εξής κατηγορίες:

  • Κώδικας δεοντολογίας/Ορισμός κόκκινων δανείων/Προσέγγιση της ιδανικής μορφής ρύθμισης (ανά περίπτωση)
  • Πώς διαμορφώνουμε και παρουσιάζουμε το αίτημα στα πιστωτικά ιδρύματα/παραδείγματα.

Μετά την ανάλυση των παραπάνω κατηγοριών ακολούθησαν ερωτήσεις και συζήτηση μεταξύ των μελών και του κ. Λιακόπουλου.
Όπως είπε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δημήτρης Μανιάτης, τα «κόκκινα δάνεια» αποτελούν σημαντικό πρόβλημα για όλες τις επιχειρήσεις και γι’ αυτό το λόγο έγινε αυτή η εκδήλωση. Στόχος είναι ορισμένα από τα μέλη να ενημερωθούν και ύστερα να ρυθμίσουν τις τραπεζικές τους υποχρεώσεις.
Από την πλευρά του, ο κ. Ευστάθιος Λιακόπουλος δήλωσε ότι στόχος είναι να ενημερωθούν οι επαγγελματίες για το φλέγον θέμα της έλλειψης ρευστότητας, για τα γενικότερα οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν και για το πώς τελικά μια μερίδα επιχειρήσεων θα αντιμετωπίσει το ζήτημα των «κόκκινων δανείων».
«Το θέμα», παρατήρησε, «είναι πολύ σοβαρό και είναι καλό ο κόσμος να είναι ενημερωμένος και να ξέρει πώς μπορεί να αντιμετωπίσει τέτοιου είδους προβλήματα».
Όπως εξήγησε ακόμη, τελευταία παρατηρείται μεγάλη ανταπόκριση των οφειλετών να τακτοποιήσουν αυτά τα ζητήματα με το νέο κώδικα τραπεζικής δεοντολογίας.
«Τα κόκκινα δάνεια αυτή τη στιγμή είναι περίπου 100 δισεκατομμύρια. Αν σκεφτούμε ότι τα συνολικά είναι 237, μπορούμε να δούμε ότι περίπου το 40% είναι τα κόκκινα, άρα μιλάμε για ένα πολύ σημαντικό θέμα για την επιβίωση και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας» σχολίασε.
Τέλος, εξήγησε ότι δεν είναι τόσο εύκολο κάποιος να «ξεμπλέξει από τα κόκκινα δάνεια», αφού η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και συνεχώς αλλάζουν οι νόμοι και η λειτουργία των τραπεζικών ιδρυμάτων, οπότε χρειάζεται καλή γνώση και εμπειρία πάνω σε αυτά τα ζητήματα.
Π.Μπ.

Πηγή: tharrosnews.gr

Related Post

Το εύρος των αναδρομικών φορολογικών ελέγχων και η υποχρέωση δικαιολόγησης της επαύξησης της περιουσίας από τον ελεγχόμενο

Posted by - 9 Νοεμβρίου, 2015 0
Το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί οι αναδρομικοί έλεγχοι της εφορίας στους οποίους ο ελεγχόμενος καλείται να δικαιολογήσει αναδρομικά σε βάθος…