Τελικά, τι είναι αυτό που διαμορφώνει την επαγγελματική επιτυχία;

539 0

Τελικά, τι είναι αυτό που διαμορφώνει την επαγγελματική επιτυχία;

Έχω προβληματιστεί πολλές φορές για τους λόγους που κάνουν έναν εργαζόμενο να εξελίσσεται πιο γρήγορα από κάποιον άλλον παρότι, ενδεχομένως, και οι δύο να έχουν τα ίδια τυπικά προσόντα, τις ίδιες σπουδές ή γνωριμίες.

Οι σύμβουλοι σταδιοδρομίας απαντούν πως αυτό που διαχωρίζει έναν επιτυχημένο εργαζόμενο από έναν μέτριο, είναι η συμπεριφορά.

Και η σχέση του με τον εαυτό του θα πρόσθετα εγώ. Ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβάνεται το ‘’εγώ’’ του και η θέση που το τοποθετεί.

Οι επιτυχημένοι επαγγελματίες διαμορφώνουν τη μοίρα τους.

Ρισκάρουν και προκαλούν οι ίδιοι την πορεία τους.

Μπορείτε να φτάσετε στην κορυφή, αρκεί να τη δείτε ξεκάθαρα και να αποφασίσετε ότι σας αξίζει να την κατακτήσετε. Υιοθετήστε συγκεκριμένη συμπεριφορά και στήσιμο και κινητοποιήστε τον εαυτό σας προς τον στόχο αυτό. Ένα απλό παράδειγμα, δεν μπορεί να θέλετε να γίνετε επικεφαλής στην εταιρεία και να μην ντύνεστε ανάλογα της θέσης αυτής.

Δεν είναι απαραίτητο να αναζητάτε, αποκλειστικά, τη δουλειά των ονείρων σας.

Ακόμη και αν βρίσκεστε σε μία εργασία ή θέση που δεν ανταποκρίνεται στα θέλω σας, απολαύστε τη.

Ξεκινήστε κάθε μέρα με θετική διάθεση, επικεντρωμένοι στα καθήκοντά σας και να είσαστε σίγουροι πως ο επαγγελματισμός σας θα εκτιμηθεί γρήγορα και σε μικρό χρονικό διάστημα θα εξελιχθείτε.

Οι επαγγελματίες αντιλαμβάνονται τη σπουδαιότητα του δικτύου των επαφών μέσα και έξω από το γραφείο.

Είναι απαραίτητο να είστε ευχάριστοι στους συναδέλφους σας, τους προϊσταμένους, τους υφισταμένους και γενικότερα όλους τους ανθρώπους γύρω σας.

Προσκαλέστε έναν συνεργάτη για φαγητό. Βγείτε μετά το γραφείο.

Κινηθείτε μεθοδικά και σωστά για να χτίσετε τις κατάλληλες γνωριμίες για το μέλλον σας.

Μην φοβάστε την ανάληψη ευθυνών, ούτε την αποτυχία, διότι με τη διαχείριση επιπλέον εργασιών θα αφήσετε το στίγμα σας στην επιχείρηση, ενώ τα λάθη λειαίνουν το έδαφος προς την επιτυχία.

Η διαφορά μεταξύ επιτυχημένων και αποτυχημένων ανθρώπων είναι ο τρόπος που αντιμετωπίζουν την αποτυχία. Ψηλά φτάνουν όσοι αξιοποιούν τα λάθη τους.

Στοχεύστε στο να ‘’πουλάτε’’ τον εαυτό σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Παρουσιάστε τις επιτυχίες σας χωρίς να καυχιέστε. Ψάξτε τα ανταγωνιστικά σας πλεονεκτήματα έναντι συνεργατών σας και επικοινωνήστε τα με διακριτικό αλλά διακριτό τρόπο.

Κυρίως όμως αποφασίστε ότι αξίζετε το καλύτερο και δουλέψτε μόνο για αυτό.

Οι προκλήσεις είναι πολλές και οι ευκαιρίες ακόμη περισσότερες

Related Post

Νέα Χρηματοδοτικά Εργαλεία

Posted by - 23 Οκτωβρίου, 2019 0
Γράφει ο Απόστολος Κούρτης Θα ήθελα να ξεκινήσω κάνοντας μια πολύ μικρή αναδρομή στο πρόσφατο παρελθόν του χρηματοπιστωτικού συστήματος της…