Εξωδικαστικός συμβιβασμός. Είναι όντως μια μοναδική ευκαιρία.

496 0

Εξωδικαστικός συμβιβασμός. Είναι όντως μια μοναδική ευκαιρία.

Όχι για όλους, όχι σε όλες τις περιπτώσεις.

Όπως όλα τα σημαντικά βήματα στη χώρα μας περνά και ο εξωδικαστικός συμβιβασμός την δύσκολη φάση του τοκετού. Τo σύστημα δημιουργήθηκε, δεκάδες ή μάλλον εκατοντάδες απορίες επιλύονται και αρκετές επιχειρήσεις ήδη επιχειρούν να βρουν σωτηρία μέσα από εκείνον.

Δυστυχώς η προσπάθεια αυτή ενεπλάκη και σε άλλου τύπου σκοπιμότητες με αποτέλεσμα να αμφισβητείτε ακόμα και η χρησιμότητα του.

«Δεν προχωρά ο εξωδικαστικός».

«Καμία επιχείρηση στον εξωδικαστικό».

Ασφαλώς και η διαδικασία αυτή δεν είναι απλή. Είναι μια διαδικασία που επιχειρεί να φέρει σε πεδίο δίκαιης επίλυσης απαιτήσεις από διαφορετικούς φορείς, με διαφορετικά, πολλές φορές συγκρουόμενα συμφέροντα πάνω σε διαφορετικής βαρύτητας δικαιώματα και προνόμια.

Δεν είναι μια ανάθεση όπου βάζοντας ένα ΑΦΜ μας έρχεται αυτομάτως η επίλυση όλων των προβλημάτων.

Η προσπάθεια λοιπόν ορισμένων επιχειρήσεων πρόχειρα να ανεβάσουν στην πλατφόρμα τα στοιχεία τους χωρίς ιδιαίτερη επεξεργασία, μελέτη και στρατηγική διατρέχει σοβαρούς κινδύνους. Μη ξεχνάμε έχεις μόνο μια ευκαιρία.

Είναι όμως μια εξαιρετική ευκαιρία να πετύχεις επαναφορά στην απόλυτη βιωσιμότητα. Μπροστά σε αυτή την ευκαιρία εκτιμούμε ότι θα πρέπει να βρει ο επιχειρηματικός κόσμος τον καλύτερο δυνατό σύμβουλο και να κάνει την καλύτερη δυνατή προεργασία.

Γνώστη, με εμπειρία από τη διαδικασία και με ικανότητα να μην μεταφέρει στον πελάτη αυτό που θέλει να ακούσει αλλά αυτό που μπορεί να γίνει.

Η εμπειρία της BSS, πιστοποιημένη για την αριστεία στην επιχειρηματική της δράση από τον παγκόσμιο οργανισμό EFQM, η οποία διαχειρίζεται ήδη άνω των 270 περιπτώσεων εξωδικαστικού συμβιβασμού, δείχνει ότι η επαγγελματική προσέγγιση και μεθοδολογία αποδίδει για τον επιχειρηματικό κόσμο.

Επομένως δεν είναι η διαδικασία του εξωδικαστικού πάντοτε ατελής, αλλά η χρήση αυτής της διαδικασίας είναι πολλές φορές ελλιπής.

Με εκτίμηση

 

 

Για την «Business Support Services»

Ευστάθιος Λιακόπουλος

CEO

Related Post

Oι οικονομικές εξελίξεις & πρακτικές συμβουλές για τον επιχειρηματικό κόσμο σε σχέση με αυτές

Posted by - 21 Μαΐου, 2014 0
Mε δεδομένο ότι ανεξαρτήτως των πολιτικών ή άλλων εξελίξεων, οι επιχειρήσεις σας θα πρέπει να προχωρήσουν, σας αποστέλλουμε το τελευταίο…