GDPR: «Προστασία προσωπικών δεδομένων»

439 0

GDPR: «Προστασία προσωπικών δεδομένων»

Ένας νέος κανονισμός μπαίνει βιαίως στη ζωή μας. Βασικά χαρακτηριστικά του:

  • Στόχος η ομοιόμορφη προστασία των προσωπικών δεδομένων σε όλη την Ευρώπη. Ειδικότερα στην ψηφιακή εποχή υπάρχει η δυνατότητα επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων σε πολύ μεγάλο βαθμό. Έτσι παρότι υπάρχουν εθνικές νομοθεσίες αποφασίστηκε να εφαρμοστεί ο συγκεκριμένος κανονισμός.
  • Είναι κανονισμός επομένως επιβάλλεται η εφαρμογή του από τον Μάιο του 2018 χωρίς αναβολές ή καθυστερήσεις.
  • Δεν είναι directive επομένως δεν χρειάζεται ψήφιση από τοπικά κοινοβούλια ούτε μπορεί να μετατραπεί από αυτά.
  • Αφορά όλες τις επιχειρήσεις ανεξαρτήτως μεγέθους.
  • Η μη ορθή εφαρμογή του μπορεί να οδηγήσει σε πρόστιμα ίσα με το 4% του παγκόσμιου Κύκλου Εργασιών κάθε επιχείρησης ή € 20.000.000,00, όποιο είναι πιο μεγάλο.

Προφανώς κάθε εταιρεία πρέπει να εφαρμόζει συγκεκριμένες προστατευτικές κατευθύνσεις με σκοπό να προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα από ενδεχόμενη διαρροή η επεξεργασία τους πέρα από το σκοπό και με τόπο μη επιτρεπτό.

Προσωπικό δεδομένο θεωρείται οποιοδήποτε στοιχείο η πληροφορία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ταυτοποίηση ενός φυσικού προσώπου. Ειδικότερα τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα βλέπε ιατρικά στοιχεία , πολιτικές πεποιθήσεις αντιμετωπίζονται με ιδιαίτερο τρόπο.

Ο κανονισμός ορίζει τους βασικούς κανόνες προστασίας, τα δικαιώματα του υποκειμένου των δεδομένων και τις υποχρεώσεις των επιχειρήσεων.

Υπάρχουν πολλές έννοιες που δεν είναι πάντοτε σαφείς ενώ ο Μάιος πλησιάζει και τα πρόστιμα καραδοκούν. Επιβάλλεται η υποστήριξη εξειδικευμένων συμβούλων και νομικών για την διασφάλιση των επιχειρήσεων έναντι αυτής της νέας πραγματικότητας.

Η BSS, με την μακρά της παρουσία στην αγορά, πιστοποιημένη για την αριστεία στην επιχειρηματική της δράση από τον παγκόσμιο οργανισμό EFQM, προσαρμοζόμενη πάντοτε στις ανάγκες των πελατών της, διοργανώνει σεμινάρια σε σχέση με το παρόν αντικείμενο, ενώ έχει αναπτύξει τομέα υποστήριξης εταιρικών πελατών.

Αρχικό στάδιο η διαγνωστική μελέτη για να διαπιστωθεί η αναγκαιότητα και τα επιμέρους κενά ανά εταιρεία, επόμενο στάδιο η συμβουλευτική υποστήριξη στην εφαρμογή των μέτρων εκείνων που θα διαμορφώσουν το πλαίσιο προστασίας δεδομένων σύμφωνα με τον κανονισμό.

Για περαιτέρω ενημέρωση παρακαλούμε όπως έρθετε σε επικοινωνία μαζί μας: www.bssplus.gr

 

Για την «Business Support Services»

 

Ευστάθιος Λιακόπουλος

CEO

 

Related Post

Ορθή χρηματοοικονομική πολιτική για βιώσιμες, οριακά βιώσιμες και μη βιώσιμες επιχειρήσεις.

Posted by - 14 Ιανουαρίου, 2018 0
Ορθή χρηματοοικονομική πολιτική για βιώσιμες, οριακά βιώσιμες και μη βιώσιμες επιχειρήσεις. Οι Τράπεζες έχουν δεσμευτεί στον Ενιαία Εποπτικό Μηχανισμό μέχρι…

Νέα ρύθμιση 120 δόσεων στη φορολογική διοίκηση και αντίστοιχη δυνατότητα μέσω εξωδικαστικού συμβιβασμού 

Posted by - 6 Μαΐου, 2019 0
Νέα ρύθμιση 120 δόσεων στη φορολογική διοίκηση και αντίστοιχη δυνατότητα μέσω εξωδικαστικού συμβιβασμού.   Επι μακρόν η κυβέρνηση προσπαθεί να…