Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός ως μια μεγάλη επιχειρηματική ευκαιρία

1004 0

Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός ως μια μεγάλη επιχειρηματική ευκαιρία

O επιχειρηματικός κόσμος δεν έχει ανάγκη από οικονομικές αναλύσεις. Από μεγάλου κύρους οικονομολόγους, οι οποίοι θα του πουν την φιλοσοφία τους για την παγκόσμια οικονομία και θα του αναφέρουν την άποψη τους για την παγκοσμιοποίηση.

Από άπειρους ειδικούς που διεκδικούν να τον συμβουλέψουν πάνω στο νέο καυτό θέμα, όταν σε ορισμένες περιπτώσεις δεν κατάφεραν να συμβουλέψουν τον εαυτό τους.

Δεν έχει ανάγκη καν από φιλοσοφία, από παρουσίαση της μίζερης κατάστασης, την βιώνει, δεν θέλει απέλπιδες προσπάθειες πωλησιακής προσέγγισης.

Έχει όμως ανάγκη από στήριξη, από πραγματική ουσιαστική υποστήριξη, από ενθάρρυνση και υποκίνηση.

Σήμερα που 280.000 επιχειρήσεις έχουν κλείσει και 450.000 επιχειρήσεις ή ιδιώτες έχουν κόκκινο δάνειο δεν είναι ενοχικό να έχεις πρόβλημα με τις υποχρεώσεις σου. Δεν πρέπει ούτε να ντρέπεσαι ούτε να αυτό-μαστιγώνεσαι.

Κυρίως δεν επιτρέπεται να είσαι αδρανής. Δεν επιτρέπεται πρώτα σε σένα και μετά στην οικονομία.

Οικονομία χωρίς επιχειρήσεις και υγιείς μονάδες φυσικών προσώπων δεν υφίσταται. Έχουμε ανάγκη από κάθε επιχειρηματική μονάδα από κάθε νοικοκυριό και επιβάλλεται να συμβάλλουμε όλοι στην ύπαρξη τους.

Η «Business Support Services» υπηρετεί αυτή την αρχή από την έναρξη της κρίσεως. Επιδιώκουμε να είμαστε εκεί στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας. Δίπλα στον κάθε πελάτη μας.

Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός, δεν είναι πανάκεια για κάθε πρόβλημα. Είναι όμως ένα ακόμα μέσο. Μία ακόμα μέθοδος. Μια ακόμα αντίδραση απέναντι στην αδράνεια. Αδράνεια που μπορεί λόγω αδυναμίας ή διαφύλαξης ρευστότητας να λειτούργησε λυτρωτικά για αρκετό διάστημα αλλά τώρα δεν μπορεί να εφαρμοστεί.

Τα πιστωτικά ιδρύματα είναι πλέον υποχρεωμένα έως το τέλος του 2019, να μειώσουν το χαρτοφυλάκιο των κόκκινων δανείων τους κατά 39%.

Όλες οι υποθέσεις θα ανακινηθούν και το ζητούμενο είναι το μέγιστο εφικτό. Πρέπει να προσέξουμε όλοι μας να προσδιορίσουμε το εφικτό έναντι του παραλόγου που είναι επικίνδυνο.

Πρέπει να αναγάγουμε τον τρόπο χειρισμού στη σημασία που του αναλογεί ανάλογα με το αναμενόμενο όφελος. Αν η καλύτερη δυνατή αναδιάρθρωση των υποχρεώσεων μας είναι η βασική και αναγκαία συνθήκη για την βιωσιμότητα μας πρέπει να το φροντίσουμε.

Η διαδικασία απαιτεί επαγγελματικούς χειρισμούς από μια ομάδα εξειδικευμένων ανθρώπων οι οποίοι να έχουν απόλυτη τεχνογνωσία αλλά και γνώση και εμπειρία διαπραγμάτευσης.

Πρέπει να αντιμετωπίσουμε το θέμα με τον απαιτούμενο επαγγελματισμό.

Η επιχείρηση μας έχει αντίστοιχο αρμόδιο τμήμα από το 2010, έχουμε σημαντική εμπειρία και σπουδαίες επιτυχίες ως τεκμήρια επιτυχίας και διαβατήριο συνεργασίας.

Παράλληλα έχουμε θετική ενέργεια, σοβαρότητα, ηθική και συναίσθηση της ευθύνης μας.

 

Related Post

Νέα διαδικασία πιστοποίησης της υλοποίησης του 50% των επενδυτικών σχεδίων που έχουν υπαχθεί στο Ν. 3908/2011 & Ν. 4399/2016.

Posted by - 19 Νοεμβρίου, 2019 0
Γράφει ο Αχιλλέας Αδαμόπουλος Τι προϋπήρχε Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα στην έως τώρα πορεία των Αναπτυξιακών Νόμων ήταν οι…