Η Ίδρυση Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας και επιχειρήσεις

551 0

Η Ίδρυση Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας και επιχειρήσεις

Ως θετική εξέλιξη για την ελληνική οικονομία χαρακτηρίστηκε από τα  Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ) η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου οικονομίας και ανάπτυξης και της Γαλλικής Τράπεζας BPI, στο  ελληνογαλλικό επενδυτικό φόρουμ που έλαβε χώρα στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Σύντομα στη Βουλή θα κατατεθεί νομοσχέδιο για την ίδρυση Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, βάσει των πρόσφατων δηλώσεων του Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Παπαδημητρίου.

Το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ υπουργείου και γαλλικής τράπεζας προβλέπει:

  • Στρατηγική και επιχειρηματικό σχέδιο της τράπεζας ανάπτυξης.
  • Ανάπτυξη πολιτικής και εργαλεία διαχείρισης κινδύνων για τις ΜΜΕ.
  • Ανάπτυξη ειδικών δανείων για την αντιμετώπιση της ανάγκης χρηματοδότησης των ΜΜΕ που δεν καλύπτονται από τραπεζικές υπηρεσίες
  • Χρηματοδότηση της απόκτησης δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Ανάπτυξη κυβερνητικών / μη κυβερνητικών μέσων υποστήριξης των ΜΜΕ (επιδοτήσεις, εγγυήσεις κ.λπ.).
  • Αξιολόγηση καινοτόμων σχεδίων.
  • Ανάπτυξη μιας προσφοράς χρηματοδότησης καινοτομίας.
  • Εταιρική Διακυβέρνηση.

Σημαντικό σημείο της συμφωνίας;

Η δυνατότητα άμεσης χρηματοδότησης καινοτόμων ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων που έχουν συνεργασία με αντίστοιχες γαλλικές μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας MAZINNOV.

Πέραν όμως τούτου, η ελληνική αναπτυξιακή τράπεζα θα προσφέρει στην οικονομία νέα χρηματοδοτικά εργαλεία για όλες τις επιχειρήσεις (κυρίως για τις ΜΜΕ) που θα δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη.

Τι χρειάζεται η ελληνική επιχείρηση για να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που τις δίνονται, ώστε να καταστεί για πολλά χρόνια βιώσιμη;

Ικανά στελέχη, όραμα και το σημαντικότερο στρατηγική. Οι επενδυτές και επιχειρηματίες χρειάζονται άρτια στελεχωμένη ομάδα οικονομικών συμβούλων που θα τις παρέχει υπηρεσίες στρατηγικής και αποτελεσματικής οικονομικής διαχείρισης.

Η ΒSS είναι η εταιρεία που δραστηριοποιείται αποκλειστικά στον χρηματοοικονομικό τομέα επιχειρήσεων και ιδιωτών επαγγελματιών.

Καλύπτει ένα ευρύ φάσμα πεδίων αιχμής όπως:

  1. Εξωτερική οικονομική διεύθυνση
  2. Τραπεζικά ζητήματα
  3. Επιδοτήσεις
  4. Επενδυτικά

και εγγυάται τη σχολαστική διαχείριση, με στόχο βιώσιμες λύσεις, για την αύξηση της κερδοφορίας των επιχειρήσεων.

Related Post