Κόκκινα δάνεια – Η επόμενη μέρα των ελληνικών επιχειρήσεων

1031 0

https://www.youtube.com/watch?v=6gp2eWMR8iY&feature=youtu.be

Τι πρέπει να κάνει μία επιχείρηση για να μεγιστοποιήσει την πιθανότητα να διασφαλίσει τη ρευστότητά της και να επιβιώσει την επόμενη ημέρα, αποκάλυψε ο διευθύνων σύμβουλος της BSS κ. Ευστάθιος Λιακόπουλος, στον δημοσιογράφο Δημήτρη Μαρέδη και την εκπομπή «Παράθυρο στη Θεσσαλία», του astra tv.

Ο κ. Λιακόπουλος εξήγησε ότι το φλέγον θέμα της ελληνικής οικονομίας αυτή τη στιγμή, είναι τα κόκκινα δάνεια καθώς το 45% των δανείων των τραπεζών είναι κόκκινα δάνεια και τόνισε ότι είναι ένα πρόβλημα το οποίο μέσα στα επόμενα δύο χρόνια πρέπει να έχει λυθεί, προκειμένου να μπορέσουν οι ελληνικές επιχειρήσεις να αναπτυχθούν και η ελληνική οικονομία να ανασάνει.

Η διευθέτηση οφειλών μέσω του εξωδικαστικού συμβιβασμού όπως εξήγησε ο κ. Λιακόπουλος στον δημοσιογράφο Δημήτρη Μαρέδη, αποτελεί μία μορφή επίλυσης του προβλήματος, καθώς εξίσου σημαντικό μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας  είναι να ενημερωθούν οι επιχειρήσεις για το τι πρέπει να κάνουν, για να μην αντιμετωπίσουν ποτέ ξανά το ίδιο πρόβλημα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της BSS στάθηκε στη σημασία του ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος μίας επιχείρησης το οποίο μπορεί να αναπτυχθεί μέσω της χρηματοδότησης. Η απόκτηση ρευστότητας είτε προέρχεται από τα προγράμματα του ΕΣΠΑ, είτε από τα προγράμματα χρηματοδότησης των τραπεζών, είναι γεγονός ζωτικής σημασίας για μία επιχείρηση, τόνισε και συνέχισε υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα να αποκαταστήσουν οι επιχειρήσεις την πιστοληπτική τους διαβάθμιση για να μπορέσουν να διεκδικήσουν αξιοκρατικά μία χρηματοδότηση, καθώς όπως δήλωσε ξεκάθαρα «Χρηματοδοτήσεις υπάρχουν!»

Σχετικά με τις πιστοποιήσεις ISO και τον κανονισμό προστασίας προσωπικών δεδομένων GDPR, ο κ. Λιακόπουλος εξήγησε ότι αποτελούν πολύτιμα εργαλεία που μπορούν να προσφέρουν και αυτά σημαντικό όφελος σε μία επιχείρηση. Οι πιστοποιήσεις δεν είναι εξαναγκασμός αλλά πολιτισμός και αποτελούν ανταγωνιστικό επιχειρηματικο πλεονέκτημα.

Όσον αφορά την εξέλιξη της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια της κρίσης, ο διευθύνων σύμβουλος της BSS αποκάλυψε ότι μέχρι σήμερα έχουν χαθεί 400 χιλιάδες επιχειρήσεις από την αγορά και πως οι επιχειρήσεις που έχουν καταφέρει να επιβιώσουν είναι πραγματικοί ήρωες, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο να χαθούν και άλλοι επιχειρηματίες από την ελληνική αγορά.

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου, αν το επιχειρηματικό τοπίο είναι ελκυστικό στην Ελλάδα, ο κ. Λιακόπουλος απάντησε κάθετα ότι δεν είναι καθόλου ελκυστικό, εντοπίζοντας ως βασικά προβλήματα την γραφειοκρατία, την υψηλή φορολογία και τις πολύ υψηλές ασφαλιστικές εισφορές. Ωστόσο, τόνισε ότι υπάρχουν πολύ μεγάλες επιχειρηματικές ευκαιρίες γιατί υπάρχει κενό στην αγορά.

Τέλος, ο κ. Λιακόπουλος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα για σωστή πληροφόρηση, ώστε να μπορούν οι επιχειρήσεις να βοηθηθούν πρακτικά και ουσιαστικά.

«Υπάρχουν λύσεις με πολύ καλά αποτελέσματα», τόνισε και συμπλήρωσε «Ένας επιχειρηματικός σύμβουλος, ικανός να προωθήσει τα συμφέροντα μίας επιχείρησης δεν είναι άπιαστο όνειρο, είναι θέμα βούλησης και αντίληψης της αναγκαιότητάς του» αφού το κόστος πολλές φορές είναι μικρότερο από εκείνο ενός υπαλλήλου.

 

 

Related Post

Η διαχείριση των κόκκινων δανείων

Posted by - 11 Ιανουαρίου, 2016 0
Με το νέο νομοθετικό πλαίσιο και μετά την ολοκλήρωση της ανά-κεφαλαιοποίησης των πιστωτικών ιδρυμάτων, περνάμε από το στάδιο της αδράνειας…